Zondag 25 Juli 2010 (Dag 6) Wesel- Schermbeck (27 km)

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.

Vandaag heb ik niet veel zin ver te fietsen. Wat verder ligt een campinkje aan de Lippe: Net wat ik zoek. 5 caravans en nog 1 tentje. Dat ben ik. Hier beschik ik zelfs over een tafel en een stoel. Tijd om de kleren uit te spoelen en een kleine herstelling aan de rits van de tent. Eerst speel ik mijn eerste Wurstsalat mit Pommes frites binnen in een fietscafee 100 m verder. Hoeveel zal ik dit menu voorgeschoteld krijgen de volgende weken? Ik ben op schema wat afstand betreft. Dus relaxen maar. s' Avonds nodigt de enige man op de camping - er zijn nog 4 overgebleven oude weduwen - mij uit op een glaasje wijn. Voor een "schöne Frau". Ik voel dat hij eens geen gezeur maar een gezellige babbel wil. Hij heeft vroeger gans Duitsland doorgefietst, naar Spanje, Polen ... Ik krijg de ganse technische uitleg hoe hij zijn stacaravan van een plastieken kot heeft omgetoverd tot een knus houten huisje met alles erop en eraan zoals airco, automatische stores. De wijn stijgt mij naar het hoofd. Ik kan zijn Duits geratel nog nauwelijks volgen. Ik blijf telkens overtuigend knikken tot ik hem een goede nacht wens. Het is al pikdonker en het regent lichtjes. Waar ligt mijn zaklamp?

Reacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden