Zondag 24 Augustus (dag 10) Morlaàs - Oloron St. Marie (61 km)

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.

Met een grote bocht fiets ik rond Pau. In Lescar rij ik verloren. Een zeer hoogbejaarde fietser op een koersmachien legt mij in 15 minuten uit welke kant ik uitmoet. Zijn uitleg klopt! Het gaat nu regelrecht richting Pyreneëen. De bergen worden steeds gedetailleerder en hoger. Zou dat ginds de Aubisque zijn of de Pic du Midi de Bigorre? In Lassuebe is er een uitnodigend terras. Ik kan er vandaag enkel à la carte eten maar de opdienster stelt mij toch als plat du jour kalfsragout voor. Nog een chocoladedessert voor de nodige kaloriën, en daar gaan we weer. Op het terras zat ook een groep feestvierders. Iemand van hen was gisteren getrouwd en zat daar verkleed in haan of kieken. Zo zat als een kanon willen ze met mijn fiets rondtoeren maar kan dit gelukkig onder kontrole houden en weigeren. Oloron ligt onwaarschijnlijk ver. Onderweg nooit geen 1/4de rosé meer. Rosé is in Frankrijk op het ogenblijk een echte hype. Er wordt 20% meer rose gedronken dan verleden jaar. Doodmoe maar tevree vind ik in Oloron een betaalbaar hotel. De "schoonmaak" en fatsoenering kan terug beginnen.

De Pyreneeën

Reacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden