Zondag 2 September 2012 (dag 20) Sigmaringen – Pfullendorf 34 km.

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.

Het weer voorspelt niet veel goeds. De miezel gaat soms over in malse regen die je op korte tijd doornat maakt. Voor de 1ste keer sinds 3 weken moeten we de regenjas aan. De grintweg langs de Donau tot Mengen is doorweekt zodat de banden een diep spoor trekken. Het is zondag en niemand is op straat. Nauwelijks een auto te bespeuren. De dorpjes Rulfingen, Hausen en Zell am Andelsbach zijn doods en verlaten. In Pfullendorf na 34 km is er oef … een Gasthaus open. Het is middag, we zijn nat en hebben het koud. De waardin tovert een feestelijk “Früchstuck” op tafel met ananas en meloen. Eigenlijk is het de overschot van deze morgen maar zeer welkom. Vanavond kunnen we hier warm eten. Uit voorzorg boeken we meteen een kamer want dit is écht geen weer meer om te kamperen. De kamer in een apart gebouw blijkt een aftands appartementje te zijn met in de keuken enkel een frigootje. In het midden van het dorp dat op een pelgrimsweg ligt naar Compostela is een kerkje met een rococo altaar belegd met goud en versiering van uitzonderlijk niveau. Het orgel met gouden banden en pijpen is een prachtstuk. Hier zou het oudste huis van Duitsland staan. De pijltje ernaar zijn verwarrend. We zoeken niet verder als het terug begint te regenen.Reacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden