Zondag 19 Augustus 2012 (dag 6) Euskirchen - Remagen 48 km.

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.

Uit schrik voor de aanhoudende hitte springen we “vroeg” op de fiets. De weg loopt door nogal veel groen met afkoelende schaduw. Onverwacht staan we plots voor een café waar we ons tegoed doen aan een alkoholvrije “Franciskaner Weissenbier”. Tot onze verwondering staat op het etiket “isothone drank”. Maar dit is verdorie veel lekkerder dan al die zeemzoete plakkende Isostar-drankjes. Voortaan wordt dát onze drank die ons moet rechthouden! Na een fikse panoramische afdaling staan we aan de oevers van die machtige Rijn, Duitslands slagader. Oef, we zijn hiér toch al in Remagen geraakt. Het is 36°C. Een spagetti aan de promenade vol toeristen in korte short of minirokje brengt ons in vakantiesfeer. De camping is zeer luxueus en toch goedkoop. Als je het kraaknette sanitair binnenstapt wordt je verwelkomd door een zacht muziekje en een kabbelende borrelsteen in blinkende kunstfaience. Dit is net een wellnesscentrum. Dit is een ideale plek om een dagje te blijven. Alles is hier voorhanden en de wijn is er spotgoedkoop en tóch te drinken. ‘s Morgens liggen de broodjes klaar. Bij het invallen van de duisternis komen onze Duitse buren-fietsers mee aan “onze” houten tafel zitten met 1 glasje, 2 glasjes, 1 fles…2 flessen rosé. De vrouw kipt prompt haar waterdichte fietszak ondersteboven en vult deze met koel water om de edele drank fris te houden. Een heleboel fietsverhalen en ervaringen komen naar boven. Ons Duits wordt steeds beter. Het wordt laat, te laat.
Reacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden