Zondag 18 September 2011 (Dag 35) Stes.Maries-de-la-Mer – St.Gilles 43 km. (1513 km).

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.

Wat een geluk dat we gisteren avond in een hotel geboekt hebben. S’ Morgens worden we uit onze diepe slaap gewekt door gedonder en gebliksem. De regen valt met bakken uit de lucht. Hadden we nu in ons tentje gezeten in al dat zand?! Na het ontbijt probeert de zon door de wolken te priemen. Ze lukt er niet in maar het houdt op met regenen. We wagen het de terugtocht naar het Noorden aan te vatten. We zijn pas vertrokken of de grijze wolken kunnen het niet laten hun natte lading te lossen. De muggen zijn lastig en vervelend. Voor de eerste maal in 35 dagen moeten we er niet aan twijfelen onze regenjas uit de fietstas te halen want het ziet er niet goed uit. De camargue in de regen! Wie had dáár aangedacht! De smalle wegjes lijken eindeloos. Na iedere flauwe bocht gaapt een nieuwe onmetelijke leegte. De schorren en slikken met roze flamingo’s maken plaats voor rijstvelden omzoomd door beekjes en kreken met aan de oevers hoogwiegende grassen, lisdodde en dichte bamboe. We naderen St.Gilles, een pelgrimsoord op de camino naar Santiago de Compostela. In de onverwacht mooie kerk met Romaanse bogen en portalen prijkt een beeld met een onderschrift “dans le passé et aujourd’hui”. Als voormalige perigrina naar Compostela komen herinneringen en emoties naar boven. Hier zijn 2 refugios. Zouden er pelgrims logeren? De plaatselijke logis de France straalt een gemoedelijke sfeer uit. Hier zullen we overnachten. Het is opgehouden met regenen. Volgens de patron zal de zon morgen weer voluit haar best doen. Na regen komt zonneschijn? Bij ons komt na regen regen.


Reacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden