Zondag 17 juni (dag16) Vendôme - Rochecorbon bij Tours (68 km). Tours is het eindpunt deel 1 van de 3-delige Camino.

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.

Ik voel het aan de benen. De rustdag gisteren heeft mij goed gedaan. Onder dreigende wolken verlaat ik Vendome. Het gaat goed want voor ik het weet zit ik in Chatau-Renault. Waarom zou ik niet tot Tours rijden? Plots begint het te gieten en van te kamperen in Reugny is er geen sprake. Het beste lijkt mij een hotel op te zoeken in Tours. Ik verlaat de officiele route en haast mij langs de drukke D46 naar Tours langs Vouvray. Plots zie ik de eerste wijngaarden tijdens mijn camino... spijtig ... in de regen (les grands vins de Vouvray). Als waterkieken is het moeilijk een hotel te vinden. "C'est complet, Madame". In Rochecorbon wordt ik beloond voor de moeite en vindt een betaalbaar 2**hotelletje. Er is geen keuken en heb geen zin meer 4 km verder eeen restaurant te zoeken. Trouwens, ik begin mij af te vragen of je als pelgrim ook niet een beetje miljonair moet zijn. Ik heb nog wat brood, worst en chocolade. Morgen haal ik mijn schade wel in. En alzo wordt mijn leven stillaan herleid tot het essentiele : van s'morgens vraag ik mij al af wat ik s'avonds zal eten. Van bezinning komt eigenlijk niet veel in huis. Na de rit ben ik toch zo moe. Het tentje moet opgezet, fietsbroek en hemdje moeten uitgespoeld, zelf onder de douche gaan: ik verveel mij nooit.
Dit is toch een hele onderneming!


Reacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden