Zondag 16 Juni 2013 (dag 22) Luanco – Soto de Luina 54 km.

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.

De zon is op het appel als we onze “ideale” rustplaats verlaten. Als we links de zwarte hoogovens en vervuilende schoorstenen zien opduiken rond Avilés begrijpen we waaraan we ontsnapt zijn door langs de kust te rijden. Een geelachtige zwavel smog hangt stinkend over de “ijzeren stad”. Gelukkig is het zondagmorgen. Door het weinige verkeer kunnen we deze deprimerende stad rap achter ons laten. Voorbij Salinas verschijnen eindelijk weer de groene weiden en de heuvels van het Cantabrische middengebergte. De ene kuitenbijter volgt de andere op soms aan meer dan 10%. Nu en dan worden we beloond met een onvergetelijke “mirador” op de golvende oceaan in de diepte. Mooi … dat wel … maar eens te meer de zoveelste klim voor gevorderden. Het is ondertussen 34°C en geen zuchtje wind. In Cudillo is het even spannend als we vanuit dit diepe gat een autostrade in aanbouw oprijden langs een tientallen meters hoge viaduct. De kleine dorpjes hier zijn opvallend minder rijkelijk dan in Baskenland of Cantabrië. Overal bemerken we “se vende” op bouwsels in verval. Ook op nieuwe huizen. Zou de crisis hier hard toeslaan? In het slapende dorpje Soto de Luina midden in de heuvels houden we halt in de herberg Paulina “special for peregrinos”, een “opgeknapte” privé refugio. We zijn eigenaardig de enige gasten. Nog de was en de plas, nog een pint en de dag is weer voorbij.


Reacties

nice

Nice blog, Your work is great and i hope for some more nice posts. pay someone to write my essay Continue writing such a nice blog. The author is giving good thoughts and suggestions to each and every readers through this article. Looking forward to another article.

Apple

iphone customer care
Apple iPhone predominantly has played the change agent in the mobile phone market. It has provided a very dynamic experience to the customers.

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden