Zondag 15 Augustus 2010 (Dag 27) Bischofsgrün -Waldersdorf 41 km Koninginnerit over het Fichtelgebirge

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.

Ik ben een beetje gestresseerd. Vandaag moet de koninginnerit gereden worden. Het stevige ontbijt moet mij daarbij helpen. Het gaat pittig naar omhoog. Bischofsgrün is in feeststemming want er heeft een tornooi "Skisprung für Damen" plaats. Ik trap en zwoeg. Nu en dan zie ik een kleine flits van het dal beneden in de mistflarden. De vochtige grintweg door de bossen werkt tegen. Dennengeur prikkelt mijn neusvlies. Plots rij ik onder de skilift door naar de Ossenkopf (1024 m). Wat ben ik toch bezig?! Ik voel mij sterk vandaag, zéér sterk. Is het omdat het net nu niet regent? Na 12 km hard duwen en puffen sta ik vlugger dan verwacht aan de Fichtelsee op 870 m. "Allein aus Belgiën mit das Gepäck, das ist Wahnzin!" roept een toeriste die prompt enkele fotootjes neemt. Ik blijf niet lang boven. Het is slechts 12 graden Celsius en zwarte wolken pakken samen. Eerst nog 3 km kuitenbijten tot het druk bezochte skidorp Fichtelberg. Als beloning mag ik 5 km afdalen langs een prachtige weg ...in de gietende regen. In Mehlmeisel zijn het oogstfeesten, het einde van de zomer en O.L.Vrouw Hemelvaart. Ik werk mij door de Lederhosen en Dirnndols door en begin de volgende beproeving. Vanop 550 m moet ik venijnig over 8 km naar omhoog tot Rodenzenreuth op 700 m. Mijn krachten zijn opgebruikt. Gelukkig dat ik nog mijn tanden heb om op te bijten. Een mueslireep doet wonderen. Eindelijk kan ik afdalen naar Martktredwitz op 500 m. In Waldersdorf 2 km vóór Martktredwitz "val" ik op een Ferienwonung. Vandaag is er niemand. Ik kan beschikken voor de ganse 1ste verdieping: 3 slaapkamers naar keuze, een keuken, een living en badkamer met bad, het eerste in 4 weken. De gastvrouw toont mij fier haar Cloony-koffiemachine met pads. Dit allemaal voor 25 euro met ontbijt. Dit is een geslaagde dag. De wolken breken open en een stralende zon komt te voorschijn. Waawww, nog 20 km tot de grens met Tsjechië.
Reacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden