Zondag 11 September 2011 (Dag 28) Suze-la-Rousse – JHB Avignon 68 km. (1351 Km)

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.

Al vrij vroeg zijn we de trappers aan het rond draaien uit schrik voor de hitte. De lucht is vochtig en zwoel. Er dreigt onweer. We volgen sinds gisteren de “route touristique des Côtes du Rhône”. Langs weerszijden van de weg zijn velden vol wijnranken waar onderaan diepblauwe trossen druiven hangen. Het landschap is vlak geworden. In Orange poseren we even aan de triomfboog van keizer Augustus. Verdienen wij ook geen triomfboog? Het is veel te warm om aandachtig te zijn en we rijden verloren in de stadsdrukte. Deze keer is de gps wél in staat ons terug op het juiste pad te helpen. Het afgelegen stadje Caderousse dat nog volledig omringd is door een middeleeuwse stadswal zorgt voor de verrassing van de dag. Onder een baldakijn van stokoude platanen met metersdikke witte stammen is een restaurantje met een overheerlijk menu. Met al die calorieën kunnen we weer verder. De algemene vermoeidheid begint te wegen. Rond 16 uur rijden we triomfantelijk over de dubbele brug over de Rhône de pausenstad Avignon binnen. Op het eerste zicht lijkt de jeugdherberg niet veel soeps. En nogal duur. Vlak ernaast is er een klein warenhuis waar alles voorradig is. We schrijven ons in en krijgen kamer 7 aangewezen. Wat een oud kot! En wat een oubollig bed! Uit de douche komt, verdomme!, enkel ijskoud water. Te voet steken we terug de brug over voor een eerste kennismaking met Avignon en genietend van een glaasje wijn doen we aan people watching.
Reacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden