Zaterdag 31 Juli 2010 (Dag 12) Wewelsburg - Wrexen 61 km

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.

Vandaag wordt het een lastige dag want er moet nogal wat geklommen worden. Terug in Brenken sluit ik mij aan op de Welness-route. Steile klimmetjes brengen mij tot Büren. Daarna kronkelt de weg belegd met scherpe grove kiezel langs de Alme. De klimmetjes worden steiler, de afdalinkjes spectaculairder. In Hegershof wil ik mijn bande sparen -wat een geluk dat ik in Werne een nieuwe achterband heb gestoken - en neem de autoweg. Een 3 km lange zeer steile klim. Regelmatig moet ik halt houden om naar adem te snakken. Een boordje Weiberg waarschuwt mij dat ik verkeerd ben. ik moet helemaal terug naar beneden. Shit! Aan 14 %! De kwaliteit van de route wordt stillaan beter. Plots sta ik oog in oog met een hert dat nog meer verwonderd lijkt dan ik en schiet dan stichtig weg. Voor ik het besef sta ik in Bab WÜnnenberg, geloofd om de zuivere lucht. Ik adem diep in, nog eens diep... en nog eens.. en val bijna flauw. Om aan de Diemel te komen moet ik vanaf Fürstenberg 4 km klimmen aan 6 tot 8 % om over een 400m hoge heuvelrug te komen. Prachtige panoramas. De afdaling aan 12 % over grove kiezel is ronduit gevaarlijk. De remmen zien af. De fiets kan ik nauwelijks onder kontrole houden en stap af. In Warburg is een camping maar vanaf Wrexen is het nóg 20 km. De benen zijn vermoeid en ik neem mijn intrek in het plaatselijke hotel. Ben ik een luxe-poppemieke op de fiets? Ik ben tevreden want de route zat vol afwisseling en niet te warm. Vooraleer mijn voeten onder tafel te schuiven voor het avondmaal begint de dagelijkse routine. De fietskledij uitspoelen, een douche nemen, proviand voor morgen zoeken, de route van morgen voorbereiden, het dagverslagje neerpennen. Ik reis alleen, maar voel mij niet eenzaam. Vanaf morgen zijn er campings in overvloed. s´Nachts koelt het hier fel af. De Diemel vormt de grens tussen Rheinland-Westfalen en Hessen.


Reacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden