Zaterdag 30 Augustus (dag 16) Puenta la Reina - Los Arcos 40 km

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.

Ik ben uitgerust en niet uitgerust. Onmiddellijk gaat het 7% omhoog om uit de put te geraken waarin Puenta verscholen ligt. In Estella komen de herinneringen van verleden jaar met beetjes terug naar boven. Ik probeer met mijn dierbare sleuteltje mijn zadel bij te regelen want mijn zitvlak begint serieus te protesteren. Het lukt. Hier is verleden jaar zonder het te beseffen beetje bij beetje de afgang begonnen. Los Arcos is meer dan ver genoeg. Het is snikheet en de zon begint met mij te lachen. Ik denk aan de gloedgele bloemen van Van Goch en aan andere zotte dingen. Ik zie her en der windmolens ... Ze zijn echt. Wat staan wij in België toch achter met onze groene energie. Maar ja, hier hebben ze plaats zat en ervaring genoeg met Don Quichote. s' Middags (35 graden) krijg ik in de refuge een bed toegewezen naast een toffe tiep van 65 jaar oud uit Poperinge. We gaan samen iets eten. Hij is sinds 4 jaar weduwnaar. We begrijpen elkaar. Hij doet niets anders meer dan reizen. De verhalen komen naar boven achter een grote pint. Deze avond gaan we terug uit eten. Ik wordt bang voor de ondraaglijke warmte. Ik drink de ganse dag door en toch geraak ik precies uitgedroogd. De Camino is niet te onderschatten zwaar.


Reacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden