Zaterdag 27 Augustus 2011 (Dag 13) Darney – Port-sur-Saône 63 km.

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.

Het regent inderdaad als we vertrekken. Onze gevoelens naar de patron toe zijn op zijn minst dubieus te noemen. Voor het “huiswijntje” dat niet op de menukaart stond rekende hij 15 euro aan, voor de 2 Duvels 8 euro. Aldus was de rekening een stuk hoger dan verwacht. Voor de 1ste maal fietsen we met de regenjas aan. Nu eens komt de zon even piepen, dan schuift er een gitzwarte waterzak over ons hoofd, voortgestuwd door een strakke zuid westen wind. Gelukkig zijn er niet veel heuvels vandaag. Het is herfstweer en de temperatuur stijgt nauwelijks tot 16°C. Regenjas uit, regenjas aan… zo gaat het de ganse dag door tot we het zeer schilderachtige stadje Port-sur-Saône bereiken met een leuk jachthaventje. De 2 hotels, die van verre zijn aangegeven zijn potdicht. De ene met ingeslagen ruiten, de andere failliet. De plaatselijke bakker vertelt ons “que les touristes ne viennent plus, c’est la crise, tout se ferme ici”. Op de camping ligt het gras er verzopen bij vol regenplassen. Als de dame van de receptie begrijpt dat we eigenlijk op één van de hotels gehoopt hadden verklaart ze plots “mais j’ai encore une chambre libre!”. Een klein mirakel. Een praktische pas geverfde studio met een grote badkamer en keukentje voor een belachelijk lage prijs. We boeken 2 nachten want we gaan hier een dagje rusten en al onze bagage terug fatsoeneren.
Reacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden