Zaterdag 25 Augustus 2012 (dag 12) Jhb Weinheim – Jhb Heidelberg 26 km.

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.

Heidelberg is minder ver als we dachten. Slechts 26 km. Vanaf 13 uur mogen we al in de jeugdherberg inchecken. We boeken 2 nachten om rustig de oude historische universiteitsstad te kunnen bezoeken. We zijn na 590 km over de helft en hebben dus recht op een rustdag. De Jhb is volledig vernieuw en kraaknet. Een vleugel staat nog in de steigers. De kamer met 2 bedden en alles erop en eraan is zeer ruim. Er kunnen gerust 6 bedden in. Veel hotels zijn minder comfortabel als deze Jhb. Als ouderen op een dubbelkamer moeten we een toeslag betalen zodat de prijs die van een hotel zeer sterk benadert. We ontdekken dat dit in de Duitse “Jugendherberge” overal wordt toegepast. Soit … we zijn met vakantie en de Jhb ligt in een zeer rustige omgeving naast de Zoo en n recht tegenover de campus geneeskunde. Het is 3 km stappen naar het centrum met zijn oneindig lange wondermooie winkelstraat. Het loopt hier vol studenten zoals in Leuven. Ik zou me hier thuis kunnen voelen. Op de Neckar wordt stevig geroeid alhoewel de olympische spelen net achter de rug zijn. Tijdens een avondwandeling langs de Neckar schieten honderden kwetterende groene papegaaien over en langs ons hoofd om dan in een sierlijke zwerm op de boomtakken te gaan nestelen. Ze voelen zich in hun “halve” vrijheid zeker en vast gelukkig genoeg om zich ongestoord te vermenigvuldigen. Er zit een reiger stokstijf als een standbeeld te wachten op een niets vermoedende voorbij zwemmende vis.Reacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden