Zaterdag 24 Juli 2010 (Dag 5) Lottum - Wesel (52 km)

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.

Rond 9 uur steek ik met de veerpont de Rijn over. Ik rij geruisloos Rheinland-Westfalen binnen. De 2-Länder-route is goed aangeduid. Ik kom vlot in Xanten. Het landschap is eentonig en niet veel soeps. Het is bloemenmarkt. De overvloedige kraampjes verhinderen mij leuke fotootjes te shooten. Jammer, want dit is een interessant stadje. Hier kloppen de plaatjes niet. Ik rij 2 maal de stad rond tot vakantiegangers uit Tienen mij ongeveer de weg wijzen naar de veerpont om in Wesel te geraken aan de overkant van de Rijn. Ik kom in een "naturschutzgebiet" vol vijvers en uitarmen van de Rijn vol kwakende ganzen. Vlak voor Wesel is er een grote camping. Ik kom terecht in één groot gekkenhuis onder knettergekke luide muziek, worstengeur en frietwalmem. De tentjes staan kriskras door elkaar. Maar ik heb mijn kilometers er op zitten en blijf. De warme douches met spuitgaten langs alle kanten zijn zo deugddoend dat ik er wel een half uur blijf onderstaan. De gardes voor de deur hebben het niet in de gaten. Zo een megacamping is mijn ding niet. Hier zitten duizenden mensen bij elkaar en ze hebben "keine Einschlossung" op het internet. Dit gaat een beetje boven mijn verstand. Duitsland is toch één van de rijkste landen in de wereld? In Wesel is het internetcafee op zaterdag gesloten. Dus schrijf ik mijn verslagje neer in mijn dagboekje.
Reacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden