Zaterdag 21 Augustus 2010 (Dag 33) Komárov - Cernosice 51 km

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.

Een stralende zon wekt mij veel te vroeg door de gordijnloze ramen. Het ontbijt is stevig met alles erop en eraan. Als toetje een stuk taart met "Lea" er op, de naam van de gastvrouw. De weg is niet lastig, integendeel. Geleidelijk dalend naar Praag met nu en dan een kleine knik. Tsjechië is prachtig in de zon. Ongerepte natuur en zuivere lucht. Het is vakantie vandaag. Dus rij ik aan een gezapig tempo, genietend. Anders kom ik 2 dagen te vroeg aan in Praag. In Zadni Traban is er een mooie camping waar ze huisjes verhuren. Zou ik? Het is nog maar 11 uur en ik rij door naar Revnice. Aan de oevers van de Berounka vind ik een schaduwrijk plekje om te picknicken. Zonder schroom springen mensen spattend in het bruine water. Het kwik loopt op naar 30 graden. Iedereen is buiten. De fietspaden worden overspoeld door gemotiveerde fietsers, evenveel vrouwen als mannen. Het is alsof ik in Dinant aan de Maas ben, het lawaai van hypersnelle motoren incluis. In Dobrichovice raak ik de kluts kwijt op een smal modderig wegje waar ik nauwelijks mijn fiets kan draaien. Ik heb de spoorwegbrug gemist. Om er op te geraken moet ik aan 45 procent naar boven zodat mijn voorwiel in de lucht schiet en ik bijna verongeluk onder mijn eigen fiets. Aan de andere kant is het alle hens aan dek of mijn fiets is er alleen vandoor. Dit is verdorie voor mountainbikers! Volgens het boekje is er in Cernosice een JHB "Slanka". In werkelijkheid is het een goed ogend hotel. Het terras zit vol gezellige keuvelaars. De kamer is echter een onpersoonlijk stalinistisch kot met onnodig hoog plafond. De plaaster schilfert er af. Maar ik heb al betaald. Uit de kraan komt een soort melkachtig kalkwater dat ik niet vertrouw. Dan drinken we maar potten bier zoals de Tsjechen, die alsmaar luidruchtiger worden achter het voetbalscherm. Dit is geen onderdrukt volkje meer. Volgend jaar horen ze bij de euro-zone.
Reacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden