Zaterdag 20 Augustus 2011 (Dag 6) Dudelange – Volstroff 45 km.

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.

s’ Morgens worden de fietsen zorgvuldig met het “mijnwerkersliftje” terug naar boven gebracht. Zoufftgen is het eerste dorpje dat we langs een omweg in Frankrijk bereiken. Joepie!!! We zijn eindelijk in Frankrijk. De drukte van Luxemburg maakt plaats voor een aangename stilte. Aan de horizon doemen 4 rookpluimen op uit de ontzagwekkende koeltorens van Cattenom, één van de grootste kerncentraleparken in Europa. De Moezel is breed en minder mooi dan in Duitsland. Om uit het dal te komen moeten we enkele kms. klimmen aan 6%. We beginnen stilaan op geroosterde kippen te gelijken alhoewel de zonnecrème dik wordt uitgesmeerd. Alle dorpjes liggen in een diepe siesta slaap. Alles is potdicht zodat we onze picnic aan de graskant opeten. In Metzervisse kunnen we toch een plaatselijk stamcafeetje open vinden waar “une pression” ons bijna een delirium bezorgt want de uitdroging onder de uitlachende zon is nabij. Vlakbij in Volstroff is er een 3*camping aan een meertje waar we 2 nachten boeken voor een dagje rust en een grote wasbeurt. Het campingleven is er gezellig druk en van overal wordt onze neus geprikkeld door barbecue-walmen. We stillen de honger met een pizza royal en een pizza fromage. Voldaan kruipen we in onze kazematten. De luidruchtige fransen kunnen ons worst wezen.

Reacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden