Zaterdag 14 Augustus 2010 (Dag 26) Wirsberg - Bischofsgrün 27 km

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.

Om 7u30 zit iedereen al aan tafel voor het ontbijt. Zo gaat dat nu eenmaal in een jeugdherberg. In de verte lonkt het Fichtelgebirge tot ongeveer 1000 m hoog. Ik mik op Bischofsgrün, niet eens zover. Zoals gewoonlijk worden bij ieder dorpje de kuiten op de proef gesteld met korte venijnige hellingetjes en straffe afdalingen. Vanaf Bad Berneck op 300 m begint de echte klim naar het dak van de Praagroute op 870 m. Zonder knikjes gaat het over 11 km gesta bergop. De zon komt soms geïnteresseerd piepen. Ik geniet van het geklater van de Weisser, een klein riviertje dat zijn diep roestbruine water over rotspartijtjes stuurt in een aaneenschakeling van watervalletjes. Heerlijk, maar lastig tegelijk. In Bischofsgrün op 600 m is het nog slechts 16 graden Celsius. Ik begin te rillen van de kou en krijg het benauwd. Is dit de voorbode van astmaproblemen? Voor mijn neus staat op het juiste moment op de juiste plaats een goedkoop pension. De vrouw des huizes komt fier aangefietst met een mand vol verschillende paddestoelen uit het bos. Ik laat mij vallen op het bed. Genoeg voor vandaag. Een astma-aanval uitlokken is het niet waard. s' Namiddags maak ik een wandelingetje en geniet van de frisse berglucht en het groene landschap. Morgen moet ik dáár over. Zou de Fichtelnaabroute zo vlot fietsen als de Weissmainroute vandaag? s' Avonds na het avondmaal nodigt de vrouw des huizes mij uit op een spelletje "Helma!?" waar je met pionnen om ter eerst naar de overkant moet door geslepen over elkaar te "hopfen, immer hopfen". Zij wint natuurlijk en kraakt een fles wijn op de "vriendschap onder vrouwen".
Reacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden