Woensdag 5 September 2012 (dag 23) Friedrichshafen – Bregenz 38 km. Einde van het eerste deel naar Rome na 979 km.

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.

Men belooft 26°C. De Alpen langs de andere kant van het meer dat eerder op de zee gelijkt blijven verscholen in de dikke mist. De veerboten verdwijnen achter een dik gordijn. De “kustlijn” bestaat uit 1 lange aaneenschakeling van Ferienwonungen, Hotels en Gasthöfen. De meeste zijn volzet. De gevels zijn rijkelijk versierd met dieprode hanggeraniums. Het vakantievolkje dat vooral bestaat uit gepensioneerden toeren in grote getale rond op allerlei modellen van electrische fietsen en zijn duidelijk in hun nopjes. Overal heerst hier nog volop vakantiesfeer. In Lindau dat op een schiereiland gelegen is en met het vasteland verbonden door een brug zoals Venetië, zitten de terrasjes bomvol. Een nieuwsgierige Duitser staat paf als wij hem vertellen dat we met de fiets uit België komen. 40 jaar geleden heeft hij ook dergelijke trektochten gemaakt?! Ongemerkt rijden we in Lachau de Oostenrijkse grens over. Ook hier is alles volgeboekt. Toch wel een probleem! In Bregenz hebben we geluk als we aanbellen aan een ouder hotel uit betere tijden. Het stokoude dametje helpt met kromme rug onze bagage 2 verdiepingen naar boven dragen. Dit hebben we nog nooit meegemaakt. Onmiddellijk boeken we van hieruit 2 nachten in de jeugdherberg van Romanshorn 40 km verder in Zwitserland. Bregenz is een drukke levendige moderne stad met veel mooie winkels. De sfeer is veel gemoedelijker dan in Duitsland.

Hier loopt officiëel onze fietstocht ten einde.

Vanaf nu fietsen we als toerist nog ongeveer 200 km rond de Bodensee tot Meersburg terug in Duistland. De Bodensee-Radweg is één van de meest bereden fietspaden in Duitsland, een echte autostrade voor fietsers. Een aanrader! Letterlijk op iedere hoek staan pijltjes zodat je zelfs geen kaarten nodig hebt. Het blijft zomeren tot ongeveer 25°C. We verblijven 3 dagen in Allensbach aan het eiland Reichenau met zijn 3 kloosters en in zijn geheel erkend als Unesco erfgoed. In het kalme schilderachtige Ludwigshafen kunnen we enkele dagen uitblazen in de grootste en meest luxueuze kamer van de ganse tocht. We hebben een prachtig balkon met zicht op het azuur blauwe meer. De prijs was, raar maar waar, één van de laagste.

In Meersburg hebben we 1175 km afgelegd. Einde.

Reacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden