Woensdag 5 Juni 2013 (dag 11) Mutriku – Gernika 44 km.

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.

De benen zitten niet goed vandaag. In het tentje slapen viel niet zo mee. De ganse nacht blaffende honden om knettergek van te worden. Voorbij Ondarroa worden we getrakteerd op de bergen van het binnenland met de Collado de Arno op 400 m. Het landschap met groene bergen en bellende koeien is 1 grote postkaart. Het gaat pijlsnel omhoog in de kleinste versnelling. We vallen net niet omver. Puffen en zweten is ons deel. Het wordt voor de eerste keer écht warm tot 26°C. De afdaling gaat veel te vlug om te recupereren. Vanaf Bolibar gaat het nog harder naar boven naar de Alto de Gontzegarai op 365 m. Even vóór de top houden we in Munitibar halt voor de dagelijkse calorierijke “comida”. Een beetje teveel “vino tinto” gedronken? Wie zal het zeggen. Bij het verder naar boven klimmen breekt het zweet langs alle kanten uit. Mijn hartslag gaat in het rood. De afdaling gaat langzaam bergaf naar het bekende Gernika, dat in 1937 door de Duitsers werd plat gebombardeerd. Spijtig is het Picasso museum gesloten. Doodop kruipen we onder de wol na een klein bezoekje aan dit bedrijvig stadje vol spelende kindjes. Aan de rechtbank “Casa de Juntas” staat de stam van een 300 oude eik omringd door een neoklassiek tempeltje. Een symbool voor heel Baskenland.


Reacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden