Woensdag 31 Augustus 2011 (Dag 17) Arbois – Mirebel 42 km.

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.

Het ontbijt is veel te licht voor de zware tocht die vandaag op het menu staat. In principe de moeilijkste beklimming van de ganse route. Bijna 5 km aan 6% tot 8% met een hoogteverschil van meer dan 350 meter. We krijgen nog eventjes respijt tot Poligny en kunnen genieten van de overvloedige wijngaarden. Dan begint de klim. Het is zwoegen en puffen in de kleinste versnellingen. Het is warm, eigenlijk heet maar het gaat goed. Enkel soms een korte stop om mijn ademhaling terug onder controle te krijgen. Tot onze verbijstering staan we in Plasne plots boven. We blijven op en af rond 600 m. hoogte fietsen in een groen berglandschap. Het is frisser geworden en de wind waait zachtjes. Het enige winkeltje in La Marre hebben we dom links laten liggen. In Mirebel zijn alle restaurants gesloten wegens “congé annuel”. Een beetje ongerust verorbenen we onze laatste boterhammetjes op een parking in de schaduw. Een uitnodigend plaatje leidt ons naar de chambre d’hôte “le petit bois”, een snoephuisje waar een kamer vrij is. Het huis voelt zeer gezellig en doorleefd aan. Het is omringd door een onvoorstelbare bloemenpracht. Geen enkel plekje is onbenut. Omdat er geen avondeten voorzien is, schraapt Fons al zijn moed bijeen en fietst 6 km terug naar de het winkeltje in La Marre in de hoop wat proviand te vinden. Ongelooflijk maar het is nog niet gesloten! De gastdame is een zeer goede schilderes. Ze raadt ons een wandeling aan naar een ruïne hoog boven het dorp. Langs de wandeling naar boven is er een bloementuin aangelegd met uitleg over de planten langs weerszijden. Zij heeft de planten eigenhandig haarfijn en natuurgetrouw op de bordjes geschilderd. Dat vraagt respect. Boven genieten we van een prachtig panorama over de “Haute Jura”. Dit was weer eens een onvergetelijke dag.
Reacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden