Woensdag 3 September (dag 20) Belorado - Burgos 46 km

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.

Ik geraak in Compostela! Ik weet het zeker. Een pittige klim brengt mij over de Montes de Oca tot 1000 m hoog. San Juan de Ortega boven is een verlaten oord. 4 Franse pelgrims uit Bretagne op de fiets belonen mij met een bravo. Dit doet deugt en streelt mijn ijdelheid. Hierboven is het slechts nog 7 graden C. Aan de andere kant van de bergen waait een stevige bries die verhindert dat de langzame afdaling te snel gaat. Integendeel, ik moet nog bijtrappen of ik rij achteruit! Aldus is het nog een heel eind tot Burgos. Op aanraden van de hospitalero in Belorado, een heel vriendelijk Luxemburger die vlot 5 talen spreekt, zoek ik de albergue op achter de kathedraal. Deze is nog maar 3 weken open en ruikt naar nieuw. Alles splinternieuw, 5 verdiepen hoog. Ik vind het te grootschalig om gezellig te zijn. Maar wat wil je voor 3 euro? Morgen allen tegelijk om 7 uur op en om 8 uur buiten. Dat belooft nogal een gewirwar. Naast mij ligt een franse dame met mijn leeftijd, alleen met de fiets uit Parijs. Ik ben nog zó zot niet. In de namiddag breng ik een bezoek aan de wereldberoemde kathedraal en de omgeving van de Plaza Mayor.

SanJuan de Ortega


Kathedraal van Burgos
Stadspoort van Burgos


Stadhuis van Burgos


El Cid Burgos

Reacties

rmain Ondrej Breznický ke

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden