Woensdag 29 Augustus 2012 (dag 16) Merklingen – Jhb Tübingen 57 km.

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.

Vandaag wordt een regelrechte baaldag. We vertrekken in verkeerde richting en maken een wijde kring rond Weil der Stadt met een onnodige fikse klim aan 10%. We geraken maar niet uit de stad. In de volgende dorpjes lijkt het boekje ook al langs geen kanten te kloppen. Pijltjes in alle richtingen. Chaos! De benen zijn slecht. Gisteren avond veel te veel wijn gedronken. “Dit doen we niet meer”. Regelmatig zijn we verplicht een vriendelijke Duitser aan te spreken naar de juiste weg. Het moet gezegd, de Duitsers zijn meestal heel vriendelijk en hulpvaardig aan trekkende fietsers. “Aus Belgiën mit Fahrrad, liebe Got … Respekt! Flinke kuitenbijters langs grintwegen maken ons duidelijk dat men zomaar niet lacht met de Schwäbische Alb. Dit heuvelland is zwaarder dan de Eifel! We doorkruisen een uitgestrekt natuurgebied Schönewald met bossen zonder einde. Weer loopt het mis en we verliezen het juiste pad. Het begint serieus op ons systeem te werken. We komen zelfs regelrecht op de autostrade naar Tübingen terecht. De GPS waar we zo weinig mogelijk beroep op doen weet het ook al niet op deze zigzaggende boswegen. Het is 28°C. Ons drinkwater is op, de lippen kurkdroog. Een koppel stokoude Duitsers op een bankje zijn onze reddende engel en wijzen ons een bosweg parallel aan de rijbaan naar Tübingen. De weg loopt kronkelend pijlsnel naar beneden. Aan de andere kant van de Neckarvallei duikt het Zwarte Woud op als een prachtig panorama. We zijn té uitgeput om er veel aandacht aan te schenken. We boeken 2 nachten in de jeugdherberg met terras pal aan de oevers van de Neckar. Studenten met studentenpet en lint varen dagjestoeristen in speciale roeiboten die aan de gondels van Venetië doen denken. Kwestie van de studiefinancies op peil te houden zeker? De douche is een feest en daarna de bergen pasta met spekjes en paprikareepjes ook. Jhb-kost is nog zo slecht niet. Vandaag hebben we 11 km verkeerd gefietst!Reacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden