Woensdag 27 Augustus (dag 13) St. Jean Pied-de-Port - Burguete over de Col d'Ibaneta 31 km

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.

Kwart na 7 zit ik reeds op de fiets. Vandaag staat de fameuze Ibaneta op het programma. Het is windstil, het wolkendek is dik genoeg om de zon er slechts nu en dan te laten doorpiepen. Het is 18 graden. Zijn er betere omstandigheden om een Col aan te pakken? Het is muisstil. Soms het geklater van een beekje dat vertwijfelt zijn weg naar beneden zoekt. 27 km klimmen! De eerste 20 km tot Valcarlos aan 4% zijn tamelijk te doen. Vervolgens gaat het onophoudelijk naar boven aan 8%. Ik moet regelmatig naar adem happen... en hup.. terug pedaleren. Aan km 24 zijn er werken. Ik moet noodgedwongen af de fiets. De laatste 3 km is het puffen en zweten en blazen en puffen en snotteren. Boven in Burguete bel ik rond 14 uur aan aan een casa rural voor een "habitacion individual". (ik laat de accenten weg want die toetsenborden in Spanje zijn niet te doen). Het is er kraaknet. Wat een eer! Mijn fiets krijgt een plaatsje in de living. Verrassing van de dag : boven in Roncevalles ontmoet ik een koppel fietsers uit Ternat, die mij kennen van mijn blog. Waaaauw!

IbenataReacties

han Machar dan menemukan

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden