Woensdag 24 Augustus 2011 (Dag 10) Vic-sur-Seille - Lunéville 45 km.

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.

Het heeft de hele nacht gedonderd, gebliksemd. Hagelbollen met alles erop en eraan. Door de kletterende regen op het tentzeil kwam van slapen niet veel in huis. Het duurt 2 uur om de tent schoon te maken van de plakkende klei. Het klaart eindelijk op en we snellen naar Lunéville op een nogal vlak parcours. De temperatuur is aangenaam tot 26°C, de wind is stilgevallen. Rond de middag komen we in Lunéville aan waar we een hotelletje boeken uit het fietsboekje. Het begint terug hevig te onweren. Oef… we zijn binnen. Na een uurtje platte rust bezoeken we de tuinen en het kasteel van “le petit Versailles”. De stad zelf is nogal vuil, vervallen en alles behalve levendig. Bij een kaasboer laat ik in al mijn ijverigheid mijn portefeuille met bankkaarten liggen. Fons wordt lijkbleek. We snellen terug naar de kaasboer die de portefeuille mooi heeft opzij gelegd. Een zucht van verlichting. Vanaf nu vraagt Fons iedere dag vaderlijk of ik mijn portefeuille bijheb. Na wat zoeken nemen we onze avondmaal tóch in het bedenkelijke hotel. Als dessert krijgen we onverwacht een reuze crème brulée aangeboden!
We hebben er reeds 500 km opzitten.


Reacties

Vanaf nu vraagt Fons iedere

Vanaf nu vraagt Fons iedere dag vaderlijk of ik mijn portefeuille bijheb. Na wat zoeken nemen we onze avondmaal tóch in het bedenkelijke hotel. Als dessert krijgen we onverwacht een reuze crème brulée aangeboden!

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden