Woensdag 22 Augustus 2012 (dag 9) Spay – Bingen 54 km.

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.

Het wordt een gezellige fietstocht vandaag. Als trage zondagfietsers rijden we rustig langs het mooiste stukje Rijn in Duitsland. Hoogtepunten zijn Boppard, de beruchte Loreley rots, het stemmige stadje Bacharach, Bingen. Er blaast een fris briesje. Heerlijk. De terrasjes her en der zijn druk bevolkt met toeristen en dagjesmensen met diep bruingebrande gezichten en billen. De promenades met groene ligweiden langs het snelstromende water stralen rust en vrede uit. We genieten met volle teugen en houden nu en dan eens halt voor een fotoshoot. Vroeg in de namiddag slaan we ons tentje op in de camping van Bingen. Aan de overkant ligt het drukbezochte Rüdesheim met de wereldberoemde Drosselgasse waar de wijn dag en nacht geproefd wordt als ode aan de god Bacchus. Na de douche en een zeer snelle hap kunnen we het niet laten met de veerboot de Rijn over te steken en ons onder te dompelen in dit “oord van verderf”. Overal lokken orkestjes met bekende drankliederen. Je kan niet anders dan de plaatselijke wijnen uit te proberen en te keuren of minstens een halve liter bier achterover te slaan. Hier wordt tevens de Duitse” cognac” Uralt Asbach gedistilleerd. Het is bijna donker als we op de fiets terug met de veerboot oversteken naar de camping. Waar is die ook weer!?
Reacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden