Woensdag- 21 September tot zondag 25 September 2011 (Dag 39 - 41) JHB Avignon. We hebben 1580 km afgelegd!!!

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.

De gevreesde mistral is onverwacht gaan liggen. We fietsen een beetje bedrukt en langzaam want de jeugdherberg in Avignon is pas open om 17 uur. De zon straalt hevig. In Graveson op het dorpsplein wordt ons één van de lekkerste “plat du jour” opgediend. Dit komt de stemming een beetje ten goede. We hebben het moeilijk om te aanvaarden dat het avontuur zo goed als afgelopen is. Algauw zitten we midden in het drukke verkeer van Avignon. We komen veel te vroeg aan de jeugdherberg aan. We blijven 2 uur lang geduldig wachten op het terras. De mevrouw herinnert ons nog en geeft ons “chambre 1bis”. Deze keer is de kamer mooi geverfd, netjes met douche en wc. Deze kamer is beter dan sommige dure hotelkamers. Misschien is dit de beste kamer die ze hebben.
Tot zaterdag spelen we toerist en bezoeken de hoogtepunten van Avignon. Om te beginnen “Les palais des Papes”. We spartelen met dubbele gevoelens. Dit is spijtig genoeg het einde van een spannend verhaal dat we niet rap zullen vergeten.
Zondagavond staan we op het perron van Brussel Zuid na een behouden terugkeer met de tgv.

FIN.

De tocht was lastig en zwaar. Een voorafgaande training is noodzakelijk. De route vermeed alle grote steden. Enkel Luxemburg en Lunéville zijn misschien te vermelden. We hebben wekenlang gefietst in de natuur. We hebben genoten van oneindige velden en panorama’s. We hebben wekenlang steile heuvels en niet te onderschatten cols beklommen. De afdalingen waren navenant. Het was slechts noemenswaardig druk vanaf een 10-tal km vóór Avignon tot aan de camargue een 10-tal km voorbij Arles. De route mag terecht “de groene weg naar de middellandse zee” genoemd worden.

Fons is nog altijd even enthousiast als voor de tocht. Hij heeft het duidelijk ook te pakken. Dat belooft voor volgend jaar!
Dit was een zeer geslaagd evenement en experiment.
Reacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden