Woensdag 21 Juli 2010 (Dag 2) Zepperen - Lanaken 49 km Nationale feestdag.

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.

Na een rijkelijk ontbijt stap ik op de fiets. Het is al drukkend warm. Gelukkig zijn de meeste Haspengouwse hellingen achter de rug en wordt het landschap vlakker tot plat. Limburg is terecht hèt fietsparadijs in België. Als je op het fietsnet blijft zou je denken dat er in Limburg geen autos rond rijden. Spijtig, fietscafees, tavernes ... alles is gesloten want het is de Nationale Feestdag vandaag. Ik ben blij dat ik deze morgen een kompleet lunchpakket mee kreeg. Na de middag duwen regenwolken de gloeiend hete zon weg. Om een eventueel onweer voor te zijn, sla ik mijn tentje op in de dichtst bijzijnde fietsvriendelijke Camping Jocomo in Lanaken. Op een grasveld zo groot als een voetbalveld stelt mijn tentje niet veel voor. "Kan je dáárin slapen?" komt een klein meisje verwonderd vragen. Het begint al vlug te druppelen. In mijn tentje val ik bijna in slaap moe van de hitte. In de taverne bestel ik een frietje met stoofvlees, zowat het beste wat er te krijgen is. Ik geraak in een zeer gezellig gesprek met een Nederlands fietskoppel dat in 2012 plannen heeft voor een fietstocht naar Compostela. Ik vertel fier als "deskundige" hoe je zo iets het best aanpakt.


Reacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden