Woensdag 20 Augustus (Dag 6) Castéra Verduzan - Montesquiou (43 km)

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.

In deze streek is overnachting vinden niet evident. De weinige hotels of chambres d'hôte zijn overal volgeboekt. Dus richt ik mij noodzakelijk op de campings. Deze bepalen zo een beetje de afstand. Vandaag weer een heuvelend parcours - altijd hetzelfde verhaal - met stokoude slapende dorpjes. In Biran, niet meer dan de resten van een middelleeuwse donjon en 1 hoofdstraatje, nodigt een al even stokoud vrouwtje mij uit om het kerkje te bezoeken met de "hemel"sleutel in de hand. Gelijk heeft ze, want het altaar is een juweeltje uitgehouwen in de steen van de streek. In Montesquiou is alles volgeboekt - ik was zo graag eens op hotel geweest - en kan slechts terecht op een kasteelcamping ... uitgebaat door Nederlanders. Is dit nieuw? Een prachtig domein rond een kasteel. Ik mag een plaatsje zoeken. Toch is het even balen. Het restaurant is deze avond dicht wegens een personeelsfeestje einde seizoen. De patronne wil voor mij speciaal een pizza royale en een pak friet met een worst klaarmaken. Als ik het tentje opzet hoor ik iets kraken : een tentstokje midden door! Gelukkig heb ik een reservestukje bij en met wat plakwerk geraakt het oke. Hopelijk houdt het nog enkele dagen. Mijn "grote probleem" van de laatste dagen is opgelost . Geen tentje in Spanje. Een wespensteek in mijn links onderbeen begint op te zwellen.

Kasteelcamping Montesquiou


Kasteel Montesquiou

Reacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden