Woensdag 18 Augustus 2010 (Dag 30) Marianskě Lasně - Konstatinovy Lazně 41 km. Nog 160 km

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.

Niet te doen op een Tsjechisch toetsbord van een laptop. Speciale tekens en accenten is een nachtmerrie op een qwertyklavier.
Bij het verlaten van de stad moet ik nog de "laatste grote klim" van de ganse tocht. 4 km lang klimmen aan 10 procent. Met al mijn bagage is dit te een beetje te veel van het goede. Ik moet regelmatig van de fiets. Langs beide kanten staan rijke villa,s te pronken om ter mooist a la Knokke-Zoute. Zelfs de golfbanen ontbreken niet. Boven kom ik in een drassige weide terecht ...maar oh...wat een onvergetelijk panorama. Profijtige zonnestralen priemen tussen de zware wolkenflarden door. Ik zit midden in het platteland van Bohemen. De echte boerenbuiten zoals wij ze niet meer kennen. Verzopen graanvelden, half vervallen boerderijen, naaldbomen in het oneindige... Afdalen is steeds een gevaarlijke karwei. De vele en onverwachte putten in de weg eisen concentratie en techniek. Door een onoplettendheid moet ik 4 km rondrijden naar het klooster van Tepla, waar ik absoluut even wil verpozen. Tijdens een korte beklimming daarna gebeurt het dan plots. Een doffe pijnscheut in mijn rechter knie. Om mij niet verder te forceren hou ik 10 km verder halt in een eenvoudig echt Tsjechisch pension "Flora" uit het boekje in Konstantonovy Lazně. Dit is een kuuroord waar veel oude mensen leren Nordic wandelen in een speciaal opleidingscentrum. Verrassing van de dag - als avondmaal krijg ik gebakken kabeljauw op mijn bord met natuuraardappelen en groentjes zoals thuis. Met een grote Urquel Pils voor het bedrag van 105 CSK, ongeveer 5 euro. Straks leg ik mijn knie in een verband met Voltaren zalf en morgen, hop, naar Pilzen.


Reacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden