Woensdag 17 september ( dag 34) Melide - Podrouzo (O Pino) 37 km

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.

Als ik het niet haal, ligt het zeker niet aan te weinig kalorieën. Als cena kreeg ik gisterenavond macarones opgediend voor 3 en kabeljauw en groenten voor 4. De mensen moeten hier hard werken denk ik. De knie voelt beter aan na een nachtje Voltarenzalf. Ik ben gelukkig dat ik Galicië en Coruna in volle zon mag beleven en niet in de regen. Het is zelfs windstil. Zoals de meesten kies ik voor de hoofdbaan naar Santiago. Bedankt Corrie voor de goede raad. Het 20 km langere en lastigere traject van Cleermans, of hoe heet hij weer, laat ik voor wat het is. Dát wil ik mijn knieën niet meer aandoen. Als ik eventjes op een heuvel vlak voor Arzua - dé kaasstad van Galicië - halt hou, sta ik pal voor een tempel van de volgelingen van Jehovah. Jesus! Zitten die hier ook? De tocht gaat door een streek die een beetje gelijkt op de Ardennen. De heuvels en dalen zijn wat hoger en dieper. Alles is even groen. Afwisselend wordt mijn neuszintuig geprikkeld door weeë mestwalmen van varkens en de frisse geur van eucalyptusbomen. Hier hebben ze blijkbaar ook taalproblemen want spaanse opschriften zijn soms overklad met Galicische. In Pedrouzo (of ook O Pino) wil ik de fonkelnieuwe privé albergue uitproberen voor 10 euro. Ik stop hier liever om morgen relatief fris aan te komen in Santiago. De prijs ligt iets hoger dan gewoonlijk maar wat een oase van rust! In het midden tussen de 50-tal bedden is heus een agora met groene beplanting! Zou je geloven dat ik er ontroerd van wordt? Wat een weke mossel ben ik toch. Voor de laatste maal was ik mijn fietsbroek en truitjes uit. Morgen moet ik er toch een beetje deftig uitzien voor Sint Jacob...

Reacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden