Woensdag 17 Augustus 2011 (Dag 3). JHB Champlon - JHB Wilz 51 km.

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.

Het is een lekker weertje vandaag. We gaan voor een gemakkelijke tocht. Niets is minder waar. Bergop, bergaf…verdorie soms te voet. De RV6 uit het boekje is nergens te bespeuren, zelfs geen enkele aanduiding. We verliezen ons vertrowen in de Ravel-kaartjes en kiezen resoluut voor de autoweg naar Bastogne. Er is weinig verkeer en niet gevaarlijk. We zien af. Niet zoals gisteren maar toch… In Bastogne begint onze maag danig te grollen dat we recht een veredeld frietkot binnenstappen en een friet biefstuk bestellen. Wat zien we tot onze grootste verbazing? Langs alle kanten plaatjes die de RV20 aangeven naar Wilz. En deze staat niet vermeld op onze kaartjes?? Hoe kan dit! Deze fietsroute is als een echte autostrade zachtjes dalend naar Wilz. We rijden Luxemburg binnen. De jeugdherberg ligt hoog aan de overkant van de rivier. Nat in het zweet duwen we de fietsen met zak en al 100 m recht naar boven langs smalle eenrichtingstraatjes. Dit doet pijn. We zijn onze armen vergeten trainen. Na een uur en half wachten wegens nog gesloten, kunnen we eindelijk in onze kamer uitladen. Snakkend naar een oploskoffie en oplossoepje probeer ik water op te warmen met mijn elektrisch spiraal. Floetsj… de ganse verdieping zonder stroom. We krijgen een andere kamer op het gelijkvloers “want dit is gisteren ook gebeurd?!” De verhuis kan beginnen, de was die reeds boven ons bed hangt uit te druppen ook. Dit is er een beetje teveel aan. We zijn écht moe nu. Toch eindigen we de dag gezellig achter een lekker rood wijntje.


Reacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden