Woensdag 15 Augustus 2012 (dag 2) Lanaken -Aldeneik 50 km.

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.

‘s Morgens is de grasweide en de tent kletsnat We trekken het ons geen barst aan want er is snikheet weer voorspeld en een diepblauwe wolkenloze lucht.We hebben geluk want we rijden in de verkoelende schaduw van de eindeloze Kempische bossen. We doorkruisen het overbekende Opgrimbie en fietsen langs de indrukwekkende gerestaureerde mijn van Eisden en de mijnwerkershuisjes er rond. In Maastricht heerst er de gezellige drukte van de plaatselijke markt. We schuiven de benen onder de tafel voor een gezellig etentje onder een groene lindeboom. Het is 31°C. Daarna volgt een zeer mooie tocht langs de Maas waar plezierjachten met bruingebrande waterskieërs over het water scheren. De vele fietscafés zitten overvol. Friet- en worstengeur alom. Dit is één van de drukst bereden fietsroutes van Vlaanderen. Wat een heerlijk vakantiegevoel. In Aldeneik is een kleine camping “à la ferme” vlak aan de oever van de veeltakkige Maas. De ene speedboot achter de andere “vliegt” krachtig en snel over het glinsterende water. We genieten ‘s avonds op een terras aan het water achter een stevige pint. Wat meer kan een mens zich wensen? De thuisblijvers in dit zomerweer hebben ongelijk!


Reacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden