Woensdag 14 September 2011 (Dag 31) Arles – Stes.Maries-de-la-Mer 60 km. Eindpunt na 1470 km!!!

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.

Arles is veel te druk. We zijn blij dat we gemakkelijk uit de stad geraken. We duiken met veel moed de camargue in. De zon brandt zonder medelijden. Onze huid plakt vol zonnecrème. Dit is gekkenwerk. De vlakke wegen zonder schaduw zijn eindeloos. Nu en dan trekken los lopende sneeuwwitte paarden in het struikgewas of pikzwarte stieren in goed afgesloten weiden de aandacht. Geen geluid van auto’s, geen terrasje, geen winkel…hier is niets. Daar zweeft statig een reiger gedragen op de wind. Wij durven er niet aan denken hier verloren te rijden. We fietsen een vervallen fabriek voorbij die als decor zou kunnen dienen voor een schietpartij in een westernfilm. Waar blijft Stes.Maries-de-la-Mer? Plots verschijnt aan de verre horizon de omtrek van een klokkentoren. Het is de klokkentoren van het beroemde kerkje waar de zigeuners Sara, Maria Magdalena en Maria Jacobea vereren. Het einddoel van onze tocht is nabij. We worden stil. Geruisloos rijden we het stadje in volle zomersfeer binnen. Overal zijn er souvenirwinkeltjes en uitnodigende restaurantjes met paella, zeevruchten en “steak de toureau”. Alles staat hier in het teken van de camargue paarden en stieren. We fietsen recht naar het strand aan de middellandse zee. Hier kunnen we niet meer verder. Dit is het eindpunt. Hier is onze tocht afgelopen. We zijn blij en tegelijkertijd een beetje verdrietig. We laten onze emoties de vrije loop. Traantjes van ongeloof en van vreugde. We hebben het gehaald. Hiervoor hebben we een half jaar getraind. We zetten ons tentje op op de stoffige zandgrond van de camping. Niet ideaal want er is geen schaduw, enkel een verdorde haag. Maar het sanitair is netjes en de campingwinkel wordt nog steeds aangevuld. Hier blijven we 3 dagen als toerist. Daarna moeten we nog 120 km terug tot Avignon.


Reacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden