Woensdag 13 juni (dag12) Villers-le-Morhier - Chartres (31 km) Over de 600 km.

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.

Men voorspelt deze nacht weer hevige onwederson en besluit in Chartres te overnachten in een hotel en een beetje de toerist uit te hangen. Aan de kathedraal wordt ik opgemerkt door een vriendelijke man van "Les amis de St.Jacques" die onmiddellijk iemand opbelt want hun Refus bestaat niet meer. Ik logeer bij een 86 jarige dame vlak bij de kathedraal die mij gratis een kamer aanbiedt. Zij is zeer gelovig en heb een diepzinnig gesprek. Ja, ik ben nu pelgrim..... Si vous vouler réussir, il faut croire en dieu.
Het zou van domheid getuigen de kathedraal niet te bezoeken. Romaans en vroeg-gotisch met juweeltjes van blauw/rode glasramen in reusachtige rosetten. Daarrond is het gezellig kuieren langs de vele drukke winkelstraatjes. Ik geniet ervan en kan aan de terasjes niet weerstaan. Loerend naar de toekomst trakteer ik mij op een "poulet basque" met een heerlijk sauterne-wijntje. Dit is weer een beetje vakantie. De Mevr. maakt me een lekker avondmaal klaar. Als dank doe ik voor haar de afwas. Ze raad me aan op te blijven tot het donker wordt om het klank en lichtspel te bewonderen op de muren van de kathedraal. Het is inderdaad de moeite waard. De kathedraal wordt beschouwd al één van de mooiste in Frankrijk en behoort tot het werelderfgoed.


Reacties

Hoi pelgrim Je hebt al heel

Hoi pelgrim

Je hebt al heel wat beleeft afgelopen dagen, hoe krijg je voor elkaar om stilstaand om te vallen ik zou dat maar niet te vaak doen je houd geen fiets over zo en dat trapt zo moeilijk.
Troost je met het weer hiet regent het ook en ook nog onweer.
Je moet wel goed voor je voeding blijven zorgen dat is toch net zo belangrijk als een pelgrim zijn .
Ik bewonder je nog steeds wat je allemaal doet, en compostela komt steeds dichter bij.
Vanuit Nederland de hartelijke groeten en zet hem op je kunt het
Femmie.

Hallo

Bedankt Femmie voor de steun. Een algemene vermoeidheid laat zich voelen.

Groetjes,
Vanwege Ruth die beslist zál aankomen in Santiago.

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden