Woensdag 12 Juni 2013 (dag 18) Unquerra – Ribadesella 62 km.

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.

We rijden de brug over en komen in het groene Asturië, een autonome provincie die de Spanjaarden beschouwen als hún bakermat, want hier begon de reconquista tegen de gevreesde Moren. Voor ons komt deze regio zeker niet overeen met het vakantiebeeld van het overgoten zonnige Spanje. Het regent hier veel. Vandaag echter is de hemel diep blauw. Het zou zelfs tot 30°C. worden. Leve de zomer! Onmiddellijk worden we getrakteerd op een steile helling tot 130 m. We missen de uitgestippelde weg en komen op een klein wegje midden de bergen in malse “alpenweiden”. Wat is het hier mooi. Eén zachte streling voor het oog. We voelen ons als in de Alpen op 1000 m. Regelmatig rijden we door aangenaam schaduwrijke bosjes van eucalyptusbomen. Een specht zit ongestoord te boren in een boom. In Llanes komen we terug aan de oceaan. Mensen liggen rustig te bruinen langs de schuimende golven. Constant is er wel iets dat de aandacht trekt. Een zonovergoten playa tussen de rotsen, een mooi koloniaal gebouw … we vergeten zelfs te eten. We moeten ons na lang zoeken tevreden stellen met een “comida” in een restaurant aan een tankstation aan de autostrade vol ruige truckers. Een soort vissoep met slappe te lang gekookte elleboogjes, daarna inktvisachtige zwartgebakken schepsels “a la plancha”, die ons maag doen opspelen. De “flan normal” kan een beetje de honger temperen. Het wordt bloedheet als we in rechte lijn naar Ribadesella fietsen. Nu en dan een korte stop in de schaduw van een lommerrijke boom maakt de hitte een beetje draaglijker. De drinkbussen zijn al lang leeg gedronken als we in het toeristenstadje aan de Sella aankomen. De 300 m. lange brug over de Sella was ooit de langste brug in Spanje. De vele statige huizen getuigen van een rijk verleden waar menig beroemde persoon graag verbleef.
Reacties

good

These are truly tremendous musings in as for blogging you have touched some incredible centers here,any path keep up composing. The author clearly describe each and every part of the movie jacket article and also it is very helpful for all the readers.Quality articles is the fundamental to welcome the customers to pay visit the webpage,that’s what this website is giving. I enjoyed a lot.

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden