Woensdag 10 September (dag 27) León - Astorga 58 km (nog 300 km)

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.

Het is even zoeken om uit León te komen. Toch ben ik blij dat ik in deze stad een dagje pauze heb genomen. De rit verloopt gemakkelijker als gedacht, eigenlijk vrij vlak. Het is windstil en de lucht is diep blauw. Ik smeer mij in om niet te verbranden. Ik ben al bruin genoeg. Na 10 km voel ik dat er iets niet op mijn hoofd staat. Shit!!!! Ik heb mijn fietshelm in de jeugdherberg in León laten liggen. Ruthje, je wordt vergeetachtig meisje! Als je alleen reist moet je ook op zoveel in het oog houden. Ik ben te ver om terug te keren. Na 20 km krijg ik gezelschap van 2 charmante fietsers uit Nederland. Eindelijk kan ik nog wat kletsen in het Nederlands. Waar zitten al die stoere Belgen? Zij fietsen verder tot Rabanal. We sluiten onze korte ontmoeting af met een gezellige café con leche en een bocadillo con queso y jamon (ze beginnen lans mijn oren uit te komen) op de plaza mayor in Astorga. Ik vind deze even lekker, zelfs lekkerder als de fameuze capuchino in Italië. De albergue is gemakkelijk te vinden. Na de stilte in León kom ik terug midden in de pelgrimsdrukte. Hier zijn 80 bedden, er is een soort living, keuken, wasplaats en natuurlijk de zeer belangrijke douches. Wat zou de Camino zijn zonder douches! Ik voel mij goed en tevree. Nochtans durf ik niet te veel denken aan wat komen moet : de Montes de León met het dak van de Camino. De Cruz de Fer op 1500 m hoogte. Overmorgen is het zover, denk ik. Astorga is een gezellig stadje en voor velen een vertrekpunt. Het bisschoppelijk paleis en museum van Gaudi staat in de volle zon te pronken. Hier is een fietswinkel. Eens zien of ze geen fietshelmen verkopen.

Astorga katedraal
Astorga Gaudi


Astorga Plaza Major


Astorga GaudiReacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden