Vrijdag 8 juni (dag 7) Noyen - Compiegne (30 km)

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.

Ik vertrek met veel moed maar al snel voel ik dat de benen niet mee willen. Het is zeer zwoel en onweerachtig. Een grijze lucht en motregen. Ik heb te weinig zuurstof en beslis in Compiégne een halve dag rust te nemen in een goedkoper hotel. Vlak voor het hotel val ik al stilstaand over mijn fiets. Fietssleutel geplooid, één handvat geraakt en licht kapot. Een werknemer doet alle moeite om mijn sleutel terug zo recht mogelijk te krijgen zodat hij weer in het slot past. Een afgevallen spatbord aan het achterwiel kan ik zelf herstellen. Een inzinking? Ik laat mij op het bed ploffen. Verdomme... In de namiddag flaneer ... of liever strompel ik wat door de stad. Compiègne is een gezellige historische stad aan de Oise. Op het stadsplein staat een gotisch-renaissance stadshuis geflankeerd door Jeanne d'Arc. Een bezoekje aan de St. Jacobskerk is een ommetje waard owille van de vele houten lambrieringen. Hoog boven op het orgel troont een klein St.Jacobsbeeldje. Ik laat mij verleiden tot een "steack haché frites" met een Stella op zijn Belgisch. In het hotel kijk ik wat TV en luister naar de Meteo. Tot ik in slaap val.
Reacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden