Vrijdag 7 Juni 2013 (dag 13) Bilbao – Castro-Urdiales 46 km.

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.

Het is warm maar onweerachtig. Dankzij ons stadskaartje geraken we goed en wel uit deze fietsonvriendelijke stad. Daar achter de hoek ligt het hypermoderne Guggenheimmuseum, het visitekaartje van Bilbao. Zwaar vervuilende industrie 15 km. ver langs de Ría de Bilbao is ons deel. Eindelijk terug de natuur in … en de bergen vanaf Zierbana. Zwarte wolken hangen dreigend laag boven ons. Rechts in diepte kolkt schuimend de zee. De autostrade slingert zich als een slang een weg door de heuvels. Nu eens moeten we er onderdoor, dan erover. Voorbij Ontón krijgen we het hard te verduren als we de Alto de Mino op slechts 250 m. voorgeschoteld krijgen. 3 km lang aan 10%! Aan 6 of 7 km. per uur is het moeilijk om niet omver te vallen. Het hartritme gaat de lucht in. Wij gaan door op karakter. Wat een spektakel biedt de natuur ons! De oceaan die ver aan de horizon overgaat in de hemelkoepel en het Cantabrische gebergte omringd door grillige mistslierten. Onze hongerige magen beginnen iedere dag wat vroeger te knorren. De “menu del día” is lekker maar zwemt teveel in de olie. Beneden in de verte ligt Castro-Urdiales en de vissershaven als een smaragd in het blauwe water. We zijn moe en boeken 2 nachten in een hotelletje aan de promenade. Nauwelijks binnen of de wolken pakken samen, en het begint te donderen dat de ruiten trillen en te bliksemen dat de lucht knettert als hoogspanningskabels. Vandaag hebben we weer eens ongeveer 500 m. geklommen. De Camino del Norte is ronduit een tocht om “U” tegen te zeggen.
Reacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden