Vrijdag 31 Augustus 2012 (dag 18) Tübingen – Sigmaringen 75 km.

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.

Dit wordt de koninginnenrit!
We staan gespannen op. We moeten immers 400 m omhoog en de gitzwarte wolken hangen laag. Er waait een koude NW.-wind. Tot Mössingen krijgen we de tijd om warm te lopen over 10 km. Dan moeten we over 3 km klimmen aan 4 à 5% en vervolgens ongeveer 4 km zonder ophouden aan 5 à 7%. We klimmen vastberaden naar omhoog in spanning of het zal beginnen regenen. De rustdag heeft ons deugd gedaan want voor we het goed beseffen staan we op het dak van de route op 730 m. De langzame afdaling is ijskoud. De vingertoppen bevriezen. Het is nauwelijks 14°C. In Stetten kunnen we ons verwarmen in de enige open typische Stube achter een heerlijk gebakken half haantje met de “afgezaagde Pommes”. In Gammertingen na 50 km zijn de Gasthöfen en hotels dicht, in Hettingen ook, en verdorie in Veringenstadt ook al. Sommige zijn dicht wegens jaarlijks verlof . Dit hebben we nog al gelezen. De route slingert over, onder en langs een spoorlijn waar plots een knalrood Hogenzollern-treintje voorbij zoeft. Daar verdwijnt ie in een tunnel. Het begint killig te miezelen. In dit herfstweer reppen we ons naar het 15 km verder gelegen Sigmaringen aan de Donau. De laatste steile heuvels in nat grint doen pijn aan de kuiten en zijn wat teveel van het goede. Krakkkk … mijn ketting raakt klem tussen de achterste tandwielen bij het veranderen naar een kleinere versnelling. Ik krijg ze gelukkig snel los terwijl Fons geconcentreerd 100 m voorop fietst zonder iets te merken. Het vredige maar lastige land van Oberschwaben zal ik niet rap vergeten. Bij het binnenrijden van Sigmaringen zien we een kraaknette “Bett & Bike” terwijl het pijpenstelen begint te regenen. Zonder twijfelen boeken we 2 nachten. We zijn immers 3 dagen vooruit op onze planning. Ongelooflijk maar waar: we zijn nog geen enkele keer nat geweest op de fietst. We zijn weer net op tijd binnen! Nog ongeveer 100 km tot de Bodensee.

Reacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden