Vrijdag 26 Augustus 2011 (Dag 12) Charmes – Darney 51 km.

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.

Vandaag zouden er de ganse dag hevige onweders zijn. De lucht is echter azuurblauw. Geen vuiltje aan de lucht. We beslissen 50 of 60 km verder te rijden tot Darney. We zijn in de Vogezen aangekomen en dit is te merken aan het landschap. De eindeloze gouden graanvelden en de reeds omgeploegde akkers maken plaats voor groenen weiden vol gapende koeien, afgewisseld met diepgroene vochtige bossen. We haasten ons want de wolken met hun tonnen water hangen steeds lager boven ons hoofd. Nu en dan steekt een hevige windbui op. De hellingen zijn lastig, de benen gloeien. Fons rijdt voorop zonder veel om te kijken en ik kan hem nauwelijks volgen. Mijn astma snijdt mijn adem af zodat mijn kuiten verzuren door te weinig zuurstof. Als we in Darney arriveren moeten we nog een lastige klim naar het beoogde hotel. Het is typisch op zijn Frans, schots en scheef maar gezellig. Als we de waard naar een biertje vragen komt hij prompt met 2 Duvels op de proppen. s’ Avonds is de dagmenu van 13 euro bovenmaats lekker en wordt afgesloten met een heerlijke”île flottante”.
Het wordt al weer donker. Nog vlug een sms’je naar het thuisfront waar ze nog geen enkel verslagje hebben kunnen lezen. Met al deze wifi toestanden zonder laptop kan je het vergeten. Zal het morgen regenen? Het zou wel eens kunnen.


Reacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden