Vrijdag 23 Juli 2010 (Dag 4) Beegden - Lottum 64 km

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.

Er is een zwaar onweer voorspeld deze namiddag. Ik reserveer s' morgens al een bed bij "Vrienden op de fiets" in Lottum waar ik op tijd wil aankomen. Met het lunchpakket krijg ik van de dame twee potjes zelf gemaakte konfituur mee. De route loopt naast de Maas en verrast telkens met mooie panorama's. Aan de overkant wappert een Duitse vlag. Ik volg de goed aangeduide LF3 richting Arnhem maar bij wegenwerken in Venlo loopt het fout. Op een hoek bemerk ik een fietsknooppunt dat mij terug de goede richting instuurt door een zandgebied met kreken vol wilde vogels. Ik geniet met volle teugen. De lucht verandert van blauw naar grijs en in de verte naar zwart. Ik ben net op tijd binnen. Hier bij "Vrienden op de fiets" heerst een leuke campingsfeer. Je kan er in een kleine weide een tentje opslaan. Er is voor mij een grote kamer vrij met keuken, die tevens ter beschikking staat van de kampeerders "Kamperen bij de boer". Wat later komt Frans moe aankloppen na een fietsdag van 120 km. Hij is Nederlander, specialist in doedelzak bouwen en trekker op de fiets. Een bekende figuur in de muziekwereld tot zelfs in Ath en Gooik in België. s' Avonds vinden we elkaar terug op het dorpsterras voor een gezellige babbel onder veel te luide en een beetje valse fanfaremuziek. Dit was een vakantiedag.


Reacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden