Vrijdag 20 Augustus 2010 (Dag 32) Pilzen - Komárov 57 km

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.

Na een laatste vlugge blik op het befaamde marktplein verlaat ik gemakkelijk de stad langs de Fr3. Ik maak een halve circel bergop rond de stad zodat ik de beroemde pilsbrouwerij Urquell van alle kanten kan bewonderen. Daarna kom ik terug in de velden terecht. Hetzelfde landschap als gisteren. De zon straalt. Rond Rokycany is de route ronduit slecht over grove grint, bultige kasseien en modderplassen. Vervolgens krijg ik een prachtig fietspad voorgeschoteld langs de klaterende Klabava. Brugje links over, brugje rechts over. Klokslag 12 uur kan ik niet weerstaan aan een terrasje en bestel een grote pint en een vlugge hap. Na 3 weken regen is dit hemels genieten. Met de opgeslagen energie moet ik zonder problemen de 6 km lange "rustige klim" naar Téné aankunnen. De kuiten hebben ongeveer 1500 km bij elkaar gefietst en worden vlugger moe. In de brandende zon vergeet ik te drinken. In Komárov wordt ik door een pijnlijke kramp - de eerste van de ganse tocht - aangemaand halt te houden. Het plaatselijke hotel is vuil en vies. In het nabije pension ontvangt mevrouw me enthousiast in een soort Duits dat op Engels lijkt. "18 euro of 350 CZK mit breakfast". Het pension is simpel maar zeer netjes. Ik verdwijn voor lange tijd onder de douche. De zon deed deugd. Ik ben bijna een witte negerin.
Voer voor psychologen. Waarom zijn de mensen in Tsjechië vriendelijk en levenslustig en in het voormalig Oost Duitsland gelaten en gedeprimeerd apatisch? Beiden hebben ze onder het kommunisme geleden. Maar wat een verschillende verwerking! Ik mag de Tsjechen wel. Spijtig toch die grote taalbarrière.


Reacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden