Vrijdag 19 Augustus 2011 (Dag 5) Merch – Dudelange 56 km.

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.

Als we de tent afbreken begint het te druppelen. Shit! Uiteindelijk blijft het bij enkele verloren druppels en blijft alles droog. De tocht verloopt vlotjes naar de stad Luxemburg, die we binnenfietsen na een fikse klimpartij. Het is moeilijk de beschreven weg uit het boekje te volgen. Fier haalt Fons zijn gps boven maar hij raakt al vlug ontgoocheld omdat deze niet werkt zoals verwacht. Het is druk en auto’s komen soms gevaarlijk dichtbij. Het zicht van op de “dodenbrug” over de Alzette in de diepte is spectaculair. In al die drukte bemerken we plots aan een straathoek een plaatje van de fietsroute naar Hers, net wat we zoeken. Dit is een groen fietspad met mooie panorama’s recht naar Bettenburg. De camping waar we een rustdag willen nemen bestaat niet meer. We hebben last van de hitte en sukkelen verder naar Dudelange, waar we inchecken in een hotel. Onze fiets wordt in een goederenliftje naar de kelder geloodst. Een halve liter pint op een terrasje in de ondergaande zon doet de vermoeidheid wat vergeten. Ik overtuig Fons het wat kalmer aan te doen. Op 5 dagen tijd hebben we tenslotte meer dan 300 lastige kilometers afgelegd onder een loodzware zon.
“Stes. Maries-de-la-Mer loopt heus niet weg”. Voor de volgende dagen voorspelt men zeer warm weer.


Reacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden