Vrijdag 17 Augustus 2012 (dag 4) Hückelhoven - Echtz 41 km.

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.

Het ontbijt is op zijn Duits stevig: fruitsap, allerhande broodjes met hesp en kaas, konfituur en choco of honing, speciaal biologisch bijna zwart brood ... Rond 8u30 zitten we al op de fiets om de voorspelde 34°C voor te zijn. In plaats van de grintweg langs de Rur kiezen we voor de alternatieve route over meer asfalt. Er is weinig moois te beleven in dit vlakke verstedelijkte gebied. De wegwijzers zijn hier onduidelijk of ontbreken soms. Amai… het is warm vandaag, nóg warmer dan gisteren. Rond 11u30 zitten we al achter een verfrissende Bittburger. Hier hebben ze ook pizza’s. Zouden ze in Duitsland te vreten zijn? In de streek zijn de meeste horecazaken dicht. De Duitsers lijken massaal op de vlucht voor de warmte. In Echtz is er een camping aan een klein meertje met een zandstrand en groene ligweide. Het lijk hier Hofstade, maar dan zonder allochtonen. Bruinverbrande dagjestoeristen liggen lui in het gras, anderen stoeien in het water. Naast ons zitten te dikke mensen achter een pak friet en een reuze Cola. Ons tentje mag op de ligweide naast de haag in de schaduw. Het is niet verantwoord in deze hitte verder te fietsen. Er is ook geen lucht. We vleien ons neer in het gras met een biertje. De Duitse bier- en worstenbuiken zijn geen ode aan het menselijk lichaam. Morgen zou het 36°C worden!
Reacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden