Vrijdag 15 juni (dag 14) Châteudun - Vendôme (50,5 km)

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.

Zon en regen heb ik al gehad. Vandaag een strakke koude tegenwind... en de éne wolkbreuk achter de andere. Tegen de krachtige wind in, ben ik verplicht in een kleine "berg"versnelling te rijden. Ik dacht aan een korte rit want gisteren heb ik mij een beetje geforceerd. Kamperen zit er weer niet in en ik besluit een hotel te zoeken in Vendôme. Dit weekend is het F1-wedstrijd in Le Mans en alle hotels tot 100 km in de omtrek zitten vol. Hier is een 3***-camping met goed sanitair. Tussen de onweersbuien zet ik vlug mijn tentje op. Net op tijd ... terug een wolkbreuk. Het tentje houdt stand!!! Ik ga een half uur onder de warme douche staan en wil toch nog vlug eens kennis maken met deze 4**** ville fleurie. Terecht, veel parken en bloemen langs de oevers van de Loir. Een leuk stadje te vergelijken met Leuven. Ik beslis morgen hier te blijven en eens lekker te gaan eten. De boterhammen met smeerkaas of babybel ben ik een beetje beu. Zal ik vannacht boven mijn pyjama mijn regenjas aanhouden? Mijn rechterknie doet pijn en mijn kuiten zijn wat verkramt. Dus, morgen zéker rustdag. Ik heb tenslotte al 737 km.

Reacties

Troost en snot

Troost je met de gedachte dat het hier met tijden ook "ouwe wijven" regent. Met als gevolg dat ik hier een echte verkoudheid heb opgelopen. Met de hoeveelheid snot in mijn hoofd kan ik een flinke straat in een gemiddelde sloppenwijk van Mumbai een week warm eten geven. Maar dat geheel terzijde.

Bedenk maar, hoe zuidelijker je komt, hoe beter het weer. Maar goed dat je tent stand houdt. Best handig.

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden