Vrijdag 14 Juni 2013 (dag 20) Villaviciosa – Luanco 55 km.

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.

Vrijdag 14 Juni 2013 (dag 20) Villaviciosa – Luanco 55 km.

Wolken slenteren in flarden langs de groene bergwanden. De gastvrouw kijkt wantrouwend naar de bergen als we vertrekken. Moeten jullie daar naar boven? We zijn een beetje zenuwachtig want de steile Alto de la Cruz op 400 m. en de al even hoge El Cubiéllo wachten op ons. In plaats van richting Peón te fietsen, vergissen we ons. Verkeerd rijden we langs de N-632 naar Avilés. We stellen blij vast dat de weg zich rond deze bergen slingert in plaats van er boven op, tot slechts 250 m. hoog. Lastig genoeg zo! In Somio probeert een wielertoerist in zijn ratelend op de zenuwwerkend Spaans met veel gebaren, en zeer geïnteresseerd in onze fietsen want hij rijdt ook met een Trek, ons te overtuigen niet rechtstreeks naar Avilés te fietsen. Het is beter over Luanco langs te kust te rijden want “mucho mucho tráfico”. De zon breekt door als we vanaf de playa van Serin in de diepte Gijón zien liggen. Wonderwel lukt het ons zonder veel problemen door de stad te raken door zoveel mogelijk het strand te volgen. Bij het verlaten van de stad duiken langs beide kanten van de weg zwart-rode schoorstenen op van staalfabrieken en hoogovens in werking. Ze spuwen allerlei stoffen uit van bedenkelijke kwaliteit. Daar gaat onze dagenlange luchtkuur! De weg naar Luanco blijkt een vier baanvaks weg te zijn met gevaarlijk snel verkeer als op een autostrade. De hellingen zijn verraderlijk steil en moeilijk in te schatten. Doodvermoeid vinden we dicht bij de playa van Luanco een hotelletje. Een tof authentiek badplaatsje om een rustdag te houden.
Reacties

Chinastars safety vest

Really remarkable. reflective vest Thanks for sharing with us.

chromecast

This chromecast setup iPhone and review looks at the good and bad of the affordable portable over the top streaming device from Google.

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden