Vrijdag 13 Augustus 2010 (Dag 25) JHB Coburg - JHB Wirsberg 78 km

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.

Het is betrokken maar droog. Fietsen kan dus. Ik lees in de krant dat het gisteren 80 liter per vierkante meter geregend heeft. Vooruit dan maar. Heuvel op , heuvel af. Niet heel hoog maar toch. Noord-Beieren is mooi en bergachtig. Zonder moeite vind ik in Lichtenfels de Main-radweg, een autostrade voor fietsers. De Main stroomt snel en donkerbruin, bijna over de oevers. Het begint dan toch weer te regenen en ik zet vaart naar Kulmbach. Een mooi levendig stadje is dit. Midden in de stad staat de beroemde Kulmbacher brouwerij, ietsje kleiner dan Inbev in Leuven. Hier kan ik geen halt houden want de overnachtingsmogelijkheden zijn véél te duur. Ontgoocheld zet ik koers naar het 20 km verder gelegen Wirsberg waar een 3-sterren jeugdherberg is. Het is een lange weg vals plat. Ik voel dat ik mij aan het opblazen ben. Het begint harder te regenen. Verdomme toch! In Wirsberg moet ik mijn laatste krachten aanwenden voor de 2 km zeer steile klim naar de JHB. Waarom liggen die altijd boven op een heuvel? Ik wordt er hartelijk ontvangen met een gratis koffie. "Mit Fahrrad aus Belgiën? Respekt". Dit is inderdaad een prachtige JHB ... met internet. Met al die regen ben ik vergeten fotootjes te nemen. Neen, ik mag de moed niet verliezen.


Reacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden