Vrijdag 12 september (dag 29) Rabanal del Camino - Ponteferrada 34 km over de Cruz de Fer

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.

Vandaag is het dé grote dag. Voor de eerste maal in mijn leven zal ik met de fiets tot 1550 m hoog klimmen. Het gaat steil 400 m naar boven. Het is windstil maar de lucht is ijl en ik heb er last van. Voor ik het weet zit ik in de wolken en zie ik niets meer. Duwen, trappen, zuchten...waar blijft dat kruis? Nog hoger in de wolken. Het duurt veel te lang, en dan plots doemt het kruis op uit de mist. Ik ben er!!!! Ik ben op het dak van de Camino. Dit is het fameuze Cruz de Fer. Tranen van vermoeidheid en geluk. Lachen en wenen tegelijk. Ik raak het kruis aan. Er hangen pasfotootjes aan, armbandjes, schoenen.... Hier laat ik bibberend het verleden los. Het is nauwelijks 6 graden. Na nog een korte maar fikse klim van 12% begint de lange afdaling. Zonder meer spectaculair en snel. Mijn vingers bevriezen. De Irago-pas is adembenemend. Mijn meterje geeft 47 km/uur aan. Dit geeft een kick. Ik doe bijna in mijn broek. In Ponteferrada besluit ik toch maar niet verder te rijden. Overmorgen staat nog een klim à la Ibaneta op het menu. In de albergue is het al druk maar er is nog plaats. Dit was zonder meer een hoogtepunt in mijn Camino. Emotioneel. Een dag om nooit te vergeten. Ik wist niet dat ik dat kon. Daarvoor moest ik toch even over mijn grenzen gaan.

Bijna op de Cruz de Ferro


Cruz de Ferro 1550 m


Albergue vlakbij Cruz de Ferro


Afdaling Cruz de Ferro


Spectaculaire afdaling Cruz de Ferro

Reacties

I was surfing net and

I was surfing net and luckily ran over this site and discovered extremely fascinating stuff here. Its truly amusing to peruse. I delighted in a ton. Much obliged for sharing this great data. massage tantra paris

Amai!

Verdorie zeg, ik krijg er ook een brok van in de keel.
Waar haal jij die doorzettingskracht vandaan?

Katrien

Ik weet het ook niet. Sint

Ik weet het ook niet. Sint Jacob zit erachter zeker?

Vriendelijke groetjes,
Ruth, pelgrim in het verleden en in het heden

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden