Maandag 3 September 2012 (dag 21) Pfullendorf - Friedrichshafen 65 km.

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.

Het is nog grijs maar het regent tenminste niet meer. Het is ondertussen September. De weiden zijn druipnat van de dauw en de nevelslierten hangen laag rond de heuvelruggen. Vanaf nu daalt de route gemiddeld langzaam en definitief. De vorige dagen hebben we ongeveer 150 km gefietst balancerend tussen 500 en 600 meter. Toch zijn er regelmatig korte verrassende steile klimpartijtjes à 11% die pijn doen. Nog eentje gaat tot 700 m. hoog tegen de wolken aan. De wind heeft hier vrij spel en maakt het ons lastig. De 15 km. lange afdaling van 700 naar 400 m. door het Deggenhausertal is wondermooi. Net een Alpen vallei. Zien we beneden de Bodensee nog niet? De koude wind tijdens de afdaling doet onze kuiten verstijven zodat de onverwachte hellingetjes tot 10% een marteling zijn. Eindelijk komt de zon wat priemen. Het wordt zeker 5°C warmer. De dikke jas mag uit. s’Middags zijn de meeste eetgelegenheden dicht zoals we reeds vele malen hebben mogen ervaren. Ze openen pas om 17 uur. Dan maar een broodje met hesp en kaas, een tomaat en augurk. De dorpjes tussen de appelgaarden en hopvelden volgen elkaar vlug op. Hier worden blijkbaar nog meer appelen en peren geteeld dan in het “Kataraktland” … en meer soorten. Plots zien we op een grote hangar in reuzeletters het opschrift “Zeppelin”. We fietsen langs het vliegveld waar een enorme zeppelin laag aan de grond hangt aan touwen. We zijn aanbeland in Friedrichshafen aan de Bodensee!!! Na een moeilijke zoektocht van enkele km. in de verkeerde richting naar de jeugdherberg moeten we ongelukkiglijk constateren dat deze verdomme volzet is. Moeten wij dáárvoor meer dan een kwartier in de wachtrij staan? Een beetje misnoegd komen we terecht in een kraaknette Zimmerfrei bij een zwaar rokende Turk. De badkamer moeten we met de moeilijk Duits sprekende man delen. Maar ja, hier is het nog volop toeristenseizoen en overal hangen bordjes “Belegd”. Voortdurend klinkt Turkse muziek uit het reuzenscherm hoog aan de muur. In februari overwinterden we een hele maand in Side. Here we are in Turky again! We boeken 2 nachten want morgen willen we het Zeppelin-Museum bezoeken.

Reacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden