Maandag 29 Augustus 2011 (Dag 15) Port-sur-Saône – Marnay 71 km.

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/esteen/ruth-is-onderweg.net/includes/unicode.inc on line 311.

We fietsen vastberaden de 3 bruggen over en het stadje ligt al achter ons. We volgen ongeveer 20 km het jaagpad langs de Saône tussen de nevelslierten door. Dit is het laatste platte stukje tot in de Provence. Vanaf Soing gaat de route gemiddeld stilletjes naar omhoog met fikse klimpartijtjes en afdalingen. Het mooie landschap verdient meer aandacht maar de benen doen het zó goed na de rustdag gisteren, dat we ons nauwelijks een stop gunnen voor een koffietje. Fons vraagt mij waar we volgend jaar naar toe kunnen fietsen. Verdorie, heeft hij het nu al zitten? We zijn blij dat de desolate Lorraine en Vosges achter de rug zijn. De Franche-Comté is lieflijker, er zijn meer winkels voor proviand, we zijn in midden Frankrijk. De hellingen van de Jura lonken. De camping in Marnay op de Ognon is voortreffelijk en netjes maar de winkel wordt niet meer aangevuld. Vandaag is het hier “la grande rentrée scolaire”. We drinken de laatste Hoegaarden van de camping op. Het is immers 29°C. We stappen naar het dichtbijgelegen warenhuis op zoek naar wat avondeten. Een slaatje, tomaatjes, taboulé met wat zeevruchten. Een dame uit Nieuw-Zeeland komt vragen hoe de tocht vanuit het noorden was. Zij rijdt noordwaarts vanuit Stes.Maries naar Amsterdam waar haar dochter woont. Ze heeft schrik onderweg geen eten te vinden. Gisteren had ze de ganse dag op druiven geleefd.


Reacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegestane HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden